Якщо хочете зміцнити імунітет і допомогти організму боротися з вірусами та бактеріями, тоді збагатіть раціон певними продуктами, які знайдуться на будь-якій кухні та будуть не менш ефективними, ніж медичні препарати. Про це повідомляє health.comments.ua, пише agronews.ua.
Часник
Експерти рекомендують щодня їсти часник, додаючи його в супи, салати та інші страви. Цей продукт є природним антибіотиком, тому що містить велику кількість вітамінів, мікроелементів, антиоксидантів та інших корисних речовин. Фітонциди, які входять до його складу, вбивають збудників більшості небезпечних захворювань.
Цибуля
Цей продукт також має цілу низку корисних властивостей, зокрема зміцнює імунну систему, покращує обмін речовин і очищує організм від шлаків та токсинів. Для профілактики простудних захворювань його потрібно вживати щодня. Найбільшу користь має сира цибуля, трохи менше — тушкована і відварена.
Квашена капуста
У квашеній капусті також багато вітамінів та мікроелементів, необхідний організму для правильної роботи. Вона зміцнює захисні сили імунітету та відновлює мікрофлору кишківника. За відсутності протипоказань її можна вживати щодня по 200 г. Ідеально — з ароматною олією і ріпчастою або зеленою цибулею.
Імбир
У складі імбиру є джинжерол, шогаол і зінгерон — протимікробні властивості, які мають відхаркувальні, жарознижувальні та потогінні дії. При регулярному вживанні імбиру можна зміцнити захисні сили організму.
Мед
Дослідження довели, що мед позитивно діє на організм, зокрема захищає імунітет від патогенних організмів. Він є природним антибіотиком завдяки інгібіну – ферменту, який здатний знищувати будь-які бактерії.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua