• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україну очікує рекордний сезон переробки ріпаку
    Опубликовано: 2021-11-18 14:02:10

    Згідно з даними ІА “АПК-Інформ”, у липні-вересні 2021/22 МР в Україні було перероблено 383,3 тис. тонн ріпаку, що на 58% вище за показник в аналогічний період попереднього сезону, а також стало рекордним обсягом для звітного періоду. Про це повідомляє АПК Інформ, пише agronews.ua.

    Зростання переробки поточного сезону обумовлено декількома факторами, основні з яких – це підвищений попит і привабливі ціни на ріпакову олію в світі.

    Ціни попиту на ріпакову олію на українському експортному ринку з початку 2021/22 МР перебували практично весь час на рекордному для сегменту рівні на всіх базисах постачання і станом на початок листопада досягли максимальних 1430-1450 USD/т DAP.

    При цьому, за нашими оцінками, сезон переробки для ріпаку практично завершено – за підсумками 3 місяців перероблено близько 89% олійної від нашого прогнозу на маркетинговий рік.

    Переробка насіння ріпаку за підсумками сезону-2021/22, згідно з нашими оцінками, може досягти рекордних для сегменту 431,5 тис. тонн (+37% до 2020/21 МР). Відзначимо, що попередній максимум у переробці олійної було зафіксовано в 2019/20 МР, який становив близько 394 тис. тонн.

    На початок листопада п.р. учасники ринку повідомляли про значне скорочення запасів насіння ріпаку в Україні та, як наслідок, планомірне зниження попиту як переробників, так і трейдерських компаній на українську олійну через неможливість сформувати великотоннажні експортні партії.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.