• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, чому Україна залишилася без власної картоплі
    Опубликовано: 2021-11-18 10:06:30

    В українських супермаркетах часто можна зустріти імпортовану з Єгипту, Ізраїлю чи інших країн картоплю, бо промислове виробництво цього овочу у нас становить лише 10% усього урожаю по країні, решту вирощують приватно. Про це повідомляє Главком, пише agronews.ua.

    До того ж немає професійних сховищ, тож дешевше картоплю привезти з-за кордону, розповів директор Інституту картоплярства, кандидат сільськогосподарських наук Микола Фурдига.

    «Де дешевше – звідти і везуть. У міжсезоння всі хочуть їсти нормальну картоплю. А у нас практично вся вона вирощена у присадибному господарстві, немає нормальних професійних сховищ. Ось і купуємо в Азербайджані, Єгипті, Алжирі, Ізраїлі. Слід зазначити, що чорнозем – це не найкращий ґрунт для картоплі. Ось пройшов дощ, а потім довго нема вологи – і все. Бульби виходять як у броні, не ростуть. Так що краще піщані ґрунти», – наголосив науковець.

    Також Фурдига повідомив, що немає нічого у поганого у митій картоплі, яку часто продають супермаркети. На якість бульби це не впливає.

    «У цьому жодного негативу немає – це ж не фрукти, які після миття можуть почати псуватися. Тим паче існує не тільки мокре миття, а й сухе – спеціальними щітками обробляють. Просто покращується зовнішній вигляд, щоб краще продавалася. А якщо в супермаркетах продають картоплю з налиплими грудками землі – це просто для економії», – застеріг фахівець.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.