• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо 7 найкорисніших для здоров’я продуктів
    Опубликовано: 2021-11-21 11:06:30

    Названо 7 найкорисніших для здоров’я продуктів. Про це повідомляє np.pl.ua, пише agronews.ua.

    Кисломолочні продукти
    Натуральні йогурти, кефір, кисле молоко і ряжанка є прекрасними джерелами кальцію, калію, вітаміну В, а також живих біфідокультур, завдяки яким поліпшується робота травного тракту, зберігається кишкова мікрофлора і зміцнюється імунітет в цілому.

    Зелень
    Обов’язково включайте в ваш щоденний раціон зелень. Це може бути шпинат, кріп, петрушка, листя салату або рукола. Всі вони дуже корисні для правильного кровообігу, здоров’я шкіри, волосся і нігтів, виведення з організму токсинів і шлаків, попередження старіння клітин.

    Ягоди
    У ягодах міститься велика кількість антиоксидантів, які захищають організм від багатьох хвороб. Особливо корисна чорниця. Її вживання знизить ризик розвитку онкологічних і серцево-судинних захворювань, а також діабету. Більш того, вона зміцнює пам’ять і зір.

    Горіхи
    Волоські горіхи, фісташки і мигдаль дуже багаті вітамінами групи А, В і Е, жирними кислотами омега-3, ефірними оліями і фітонцидами. Завдяки цьому вони дуже корисні для роботи серця, судин, мозку, а також репродуктивної системи. Проте потрібно пам’ятати про помірність їхнього вживання, так як горіхи – продукт дуже калорійний.

    Томати
    Помідори виводять з організму зайву рідину, борються з анемією, сприяють відновленню клітин, зміцнюють кістки, прискорюють обмін речовин, а також працюють як антидепресанти, знижуючи стрес і покращуючи настрій.

    Цільнозернові культури
    Такі крупи, як овес, дикий рис, кіноа, гречка, дуже корисні для нашого організму, тому що вони багаті клітковиною. У зв’язку з цим вони повільно засвоюються організмом, даруючи нам відчуття ситості на довгий час, стабілізуючи рівень цукру в крові і позитивно впливаючи на всю систему травлення.

    Морква
    Морква – джерело каротину, вітаміну А, нікотинової та фолієвої кислот. Завдяки цьому вона позитивно впливає на зір, допомагає організму розщеплювати жири, протистояти інфекціям, відновлює мікрофлору кишечника і зміцнює серце і судини.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.