• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо прибуткову спецію, яку вирощують в Україні
    Опубликовано: 2021-11-16 18:04:22

    Однією з цікавих ніш для малого та середнього фермера може бути виробництво спецій. Утім, варто прискіпливо підійти до вибору культури, адже клімат України підходить далеко не для всіх рослин, з яких виготовляють спеції. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

    Але от одна з найдорожчих спецій, шафран, є зовсім невибагливою. Два роки тому плантація екзотичної рослини з’явилася на Закарпатті.

    Фермер Андрій Мазюта засіяв шафраном ділянку площею 70 соток поблизу Мукачевого. Це найбільша площа посівів спеції у регіоні, пише “Подробности”. Сіяти культуру варто наприкінці літа, а збирати – в кінці жовтня – на початку листопада.

    Для довідки: Шафран досить корисний. Спеція містить каротиноїди, ефірні олії, вітаміни групи В, А, С, РР, а також мікроелементи: кальцій, марганець, мідь, магній, цинк, селен, фосфор, калій, натрій та залізо. Утім вживання культури збадьорює, так само, як, наприклад, вживання кави. Тому додавати занадто багато спеції не рекомендується.

    Найцінніше у шафрані – тичинки, саме їх використовують як спецію. Щоб зібрати один грам тичинок, потрібно більш ніж 200 квіток та більш ніж дві години ручної праці. Коштує один грам спеції 200 гривень.

    Застосовують шафран у косметології та кулінарії. Спецію додають у солодощі, напої, плов та інші страви.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.