• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вітчизняний виробник представив аплікатор для внесення рідких добрив
    Опубликовано: 2021-11-05 12:54:33

    Вітчизняний виробник представив аплікатор для внесення рідких добрив

    Цієї осені вітчизняний бренд Boguslav представляв оновлений аплікатор для внесення рідких добрив. Розкажемо про нього докладніше.

    Аплікатор ПЖУ призначений для внесення в ґрунт рідких мінеральних добрив щільністю не більше 1,3 г/куб.см. Це аміачна вода, або ж КАС.

    Ці машини забезпечують підживлення рідкими мінеральними добривами зернових, ріпаку та інших культур з високою рівномірністю без ризику пошкодження кореневої системи рослин.

     

    На аплікаторі встановлений міцний поліетиленовий бак стійкий до впливу ультрафіолету і хімічних речовин з товщиною стінки 10 мм. Внутрішні перегородки забезпечують правильний розподіл речовини всередині під час роботи в складних польових умовах. Посилені зовнішні ребра жорсткості роблять бак міцнішим.

    Подача рідини відбувається за допомогою відцентрового насоса американської фірми «ACE PUMP». Привід насоса від гідравліки трактора компонується системою контролю REKORD, завдяки чому підтримується норма внесення рідини незалежно від зміни швидкості руху агрегату.

     

    Внесення рідких добрив в грунт забезпечуються за допомогою інжекторних робочих органів розміщених на рамі з кроком 25 см. При потребі, відстань між робочими органами може бути збільшено під міжряддя для різних культур.

    Робочий орган складається з колеса виготовленого з нержавіючої сталі і інжекторних дозаторів – «пальчиків». Добрива впорскуються в грунт через бічні отвори в «пальчиках» робочих органів в момент їх розміщення перпендикулярно поверхні грунту. Внесення добрив відбувається під тиском 2-4 атм., що зводить до мінімуму можливість забивання робочих органів.

    Основною перевагою такого підживлення є те, що глибина внесення рідини в грунт становить до 70 міліметрів. А це означає, що випаровування рідини є мінімальним і рослина отримує в стислі терміни максимальну кількість поживних речовин. Крім того, під час внесення добрив відбувається руйнування кірки на поверхні грунту та покращується аерація ґрунту.

    Витратоміри розподіляють загальний потік рідини до робочих органів культиватора і забезпечують рівномірність внесення по ширині захвату, а також попереджають витікання добрив при зменшенні тиску в системі до 0,5 атм. Витратомір застосовується для візуалізації процесу внесення добрива, сигналізує при забиванні робочого органу.

    На сьогодні завод виготовляє дві моделі таких агрегатів.

    Модель ПЖУ 5000-12 має бак 5000 літрів і робочу ширину захвату 12 метрів. Продуктивність такої машини коливається в межах 5,5-8,6 гектарів за годину. На цьому аплікаторі встановлено 48 робочих органів. Для ефективної роботи цієї причіпної машини потрібен трактор потужністю не менше 130 кінських сил. При цьому норма внесення може коливатися від 100 до 800 літрів на гектар, в залежності від ваших вимог. Для оптимальної роботи агрегату робоча швидкість повинна становити 5-8 кілометрів на годину.

     

    Інша модель підживлювача, яку виготовляє завод, має бак 3000 літрів і робочу ширину захвату 8,4 метра. Продуктивність такої машини коливається в межах 5,5-8,6 гектарів за годину. На цьому аплікаторі встановлено 33 робочих органи. І агрегатується вона з трактором потужністю від 100 кінських сил. При цьому норма внесення також може коливатися від 100 до 800 літрів на гектар. Для оптимальної роботи агрегату робоча швидкість повинна становити 5-8 кілометрів на годину.

    Ці машини пройшли випробування на полях Черкащини і Київщини і гідно показали себе при виконанні усіх поставлених перед ними завдань. На рахунку саме цієї моделі 200 тис. гектарів.

    Зазначимо, вся техніка компанії БОГУСЛАВ підлягає державній компенсації 25% її вартості.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.