• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Погодні умови уповільнюють ріст і розвиток озимих посівів
    Опубликовано: 2021-10-31 13:04:36

    Упродовж попередньої декади в Україні утримувалася прохолодна для середини жовтня, сонячна та у більшості областей без істотних опадів погода. Відзначалися великі контрасти денних та нічних температур. Середні добові температури в основному були нижчими від норми на 2-3°С, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на агрометеорологічний бюлетень Укргідрометцентру  за другу декаду поточного місяця.

    Як майже і у весь нинішній осінній період, в країні спостерігалося нехарактерне для останніх років повільне накопичення ефективного тепла, що обумовлювало відставання у фазовому розвитку озимини від середніх багаторічних строків майже на тиждень-півтора.

    «Упродовж декади на багатьох площах спостерігалися незадовільні умови вологозабезпечення посівів через дефіцит опадів, який утримується у більшості областей з початку вересня (в основному за цей період кількість опадів не перевищила 40-60 % норми). Дефіцит ґрунтової вологи в свою чергу також сприяв уповільненню росту та розвитку рослин», зазначили агрометеорологи.

    На більшості площ озимі знаходилися у початкових фазах розвитку – проростання зерна, утворення сходів та 3-го листа. На засіяних площах, де у верхніх шарах ґрунту ще утримувалося достатня кількість продуктивної вологи, агрометеорологічні умови були задовільними.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.