• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна збільшила обсяги виробництва гарбузів
    Опубликовано: 2021-10-23 10:01:54

    Вирощування гарбузів широко розповсюджене в Україні завдяки своїй невибагливості до обробки ґрунту та значній кормовій і харчовій важливості. Більше того, Україна займає 2-ге місце в рейтингу найбільших виробників продукції родини гарбузових (куди входять гарбуз та кабачки), поступаючись лише Китаю (дані FAO, 2019 рік). Про це повідомляє ucab, пише agronews.ua.

    За даними Державної служби статистики України, в 2020 році українським господарствам вдалось виробити близько 650 тис. т гарбузів, що на 9% нижче аналогічного показника минулого року.

    “Зменшення обсягів виробництва відбулося як за рахунок скорочення посівних площ під даною культурою, так і зменшення врожайності. Варто відмітити, що гарбузи переважно вирощуються в господарствах населення. На промислові та фермерські господарства припадає лише 2% вирощених в Україні гарбузів”, – розповіла Світлана Литвин, аналітик УКАБ.

    Зовнішня торгівля гарбузами розвинена слабо. Імпортні відвантаження практично відсутні, а от експорті поставки хоча і зросли минулого року в 3,2 рази до 2 тис. т, але не перевищують 0,3% загального обсягу вироблених в Україні гарбузів. Основними країнами-імпортерами українських гарбузів є: Великобританія (62% експортної виручки), Румунія (19%) та Молдова (4%).

    Цього року очікується кращий врожай гарбузів у порівнянні з минулорічним, в першу чергу за рахунок кращої врожайності.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.