У цій статті ми розповімо про професійні насіння овочів, які зарекомендували себе в 2021 і стали найбільш затребуваними у великих і дрібних фермерів, згідно зі статистикою компанії Агрікс.
Розглянемо і нові і давно зарекомендували сорти, які користуються особливим попитом у фермерів в 2021 році і, ми впевнені, не втратять своєї затребуваності в 2022. Якщо ви зацікавлені високому і якісному врожаї в наступної посівної, рекомендуємо звернути увагу на описані сорти.
Кавун
Цього року фермери обрали для вирощування наступні насіння:
Арашан – середньоранній, з високою силою зростання і прекрасними смаковими якостями, потужний, стійкий до несприятливих умов вирощування, адаптивний, транспортабельний;
Топ Ган – солодкий, високоврожайний, невибагливий, ранньостиглий, стійкий до перевезень;
Талісман – продуктивний, скоростиглий, з хрусткою і солодкою м’якоттю, стійкий до хвороб і невибагливий у вирощуванні;
Маракеш – ранній, потужний, смачний, стресостійкий, з високою кількістю цукрів;
Кримсон Світ – середньоранній, з солодкою м’якоттю, лежкий, відмінно росте на піщаних грунтах, не потребує частого поливу.
Диня
Це сонцелюбива і теплолюбна рослина росте переважно на півдні. Сьогодні існують сорти і гібриди, здатні давати хороший врожай в різних регіонах країни. За даними компанії Agriks, українські фермери обирають такі сорти:
Амал – ранньостиглий високоврожайний гібрид, спеціально адаптований для вирощування в регіонах України, Молдови, Росії, дає великі плоди з відмінним смаком, має високий імунітет;
Дакар – хороша здатність до регенерації, плоди високої якості з солодкою ніжною м’якоттю;
Мазін – плоди ароматні, з високим вмістом цукру і ніжною консистенцією, високоврожайний, лежкий, транспортабельний;
Бізу – ранній, тип Ананас, з великими плодами, толерантний до захворювань, среднесільний, з привабливим смаком;
Огірок
Ефективність вирощування цієї культури залежить від погодних умов, впливу шкідників і хвороб. Ось популярні в наших краях насіння огірків:
Амур – прекрасний смак без гіркоти, підходить для виробництва пікулів, стійкий до високих температур, ультраранній;
Бйорн – огірок корнішонного типу з раннім плодоношенням, дає урожай тривалої час;
Северин – ранньостиглий, з сильним вегетативним ростом, підходить до різних сезонах;
Чайковський – тип корнішон, партенокарпический, стійкий до захворюванням, дає продукцію високої якості;
Балкан – партенокарпічний, ранньостиглий, високоврожайний, має смак польового огірка без гіркоти.
Томат
Достатня холодостійкість дозволяє без проблем вирощувати цю культури в різних регіонах України. Розрізняють детермінантні і індетермінантні види. У першому випадку урожай знімається протягом 3 тижнів. Другий вид плодоносить в тепличних умовах з ранньої весни до осені. Найбільш популярними серед насіння томатів індетермінантних у фермерів стали:
PL 6210 – стійкий до хвороб, плоди великі, з солодким ніжним смаком;
Пріос – толерантний до типових захворювань, стресостійкий, дає плоди з високими товарними якостями;
Біг Біф – потужний, надзвичайно продуктивний, плоди ароматні з привабливим смаком;
Серед томатів детермінантних в лідерах:
Солероссо – з ультрараннім і дуже дружним урожаєм, поєднує відмінну транспортабельність і смакові якості, підходить для цільноплідного консервування;
Діно – ідеальний для свіжого ринку, відмінно зберігається і транспортується;
Каста – солодкі, соковиті помідори не лопаються, відмінно перевозяться і зберігаються, мають високу товарним якістю.
Бобкат – жаростійкий, дає великі, щільні, стійкі до розтріскування.
Капуста білокачанна
Ще один популярний овоч серед фермерів. Щоб отримати високий урожай, потрібний хороший полив. У сухій землі качани розтріскуються і гниють.
Популярних сортів у цієї культури дуже багато, ми відібрали топ 5 найбільш купованих:
Агресор – пізньостиглий, з високою силою зростання, стійкий до розтріскування, дуже врожайний;
Бригадир – середньопізній, сильнорослий, урожайний, стійкий до фузаріозу та інших захворювань, толерантний до низьких температур,
Бригадир – середньопізній, сильнорослий, урожайний, стійкий до фузаріозу та інших захворювань, толерантний до низьких температур, щільні качани не розтріскуються;
Професор – добре зберігається в полі, стійкий до ураження трипсом і фузаріозу, пластичний, з високою силою зростання;
Центуріон – середньопізній, високоврожайний, стійкий до фузаріозу, толерантний до високих температур.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua