• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Визначено сорти винограду найвигідніші для півночі України
    Опубликовано: 2021-10-09 14:07:41

    Садовий центр «Північне виноградарство» визначив сорти та гібридні форми винограду вітчизняної та закордонної селекції з найбільшим комерційним потенціалом для Півночі. Це Аватар, Аюта, Байконур, Велюр, Дубовський рожевий, Клубнічний, Талдун, Цимус. Про це журналу «Садівництво по-українськи» повідомив В’ячеслав Оніщенко, директор Центру, що розташований у Вишгородському районі Київської області, пише agronews.ua.

    «Зазначені сорти й гібридні форми мають як комерційний потенціал за закладання великих площ, так і на присадибних ділянках, – розповів В’ячеслав Оніщенко. –  Фермери вже вирощують конкурентоспроможні гібридні форми селекціонерів-аматорів, що не поступаються сортам, які внесено до Реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні».

    За більш ніж 30-річний досвід вирощування винограду у Садовому центрі «Північне виноградарство» було вивчено 438 сортів і гібридних форм, придатних для вирощування у північній частині Лісостепу.

    «Утім, оптимально забезпечити українців свіжим виноградом і продуктами його перероблення неможливо без реконструкції старих і закладання нових виноградників, без ретельно продуманого сортооновлення та планомірно екологічно обґрунтованої сортозміни», – додав директор Центру.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.