• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Надходження молока у переробку продовжує скорочуватися
    Опубликовано: 2021-09-02 15:03:24

    Перехід від старих до нових запасів кормів, а також негативний погодний фактор в липні та на початку серпня привели до зниження надоїв і пропозиції молочної сировини на переробку.

    Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на ІНФАГРО.

    Виробничі показники цього року помітно просіли в порівнянні з минулим роком, що спровокувало в серпні більш різке порівняно з очікуваннями подорожчання закупівельної вартості сирого молока.

    Виробництво молока сільськогосподарськими підприємствами протягом семи місяців тримається на більш-менш стабільному рівні (-1,1%), але показник липень 2020/липень 2021 дуже насторожує – падіння майже на 5%. З огляду на те, що поголів’я в категорії не змінилося, причиною можна вважати якість фуражу і погодний фактор.

    Зростання закупівельних цін молока сировини і нові запаси кормів однозначно «розправлять крила» виробникам молока, але переробники стають все більш затиснутими в цінові кліщі. Раніше в літній період виробники свіжих молокопродуктів і сирів традиційно заробляли, користуючись сезонним зниженням закупівельних цін. Але у 2021 році ситуація помітно погіршилася: взимку рентабельність в більшості випадків йшла в мінус, а влітку відігратися не вдалося через стабільні ціни на сировину.

    В результаті обсяги переробки для виробництва свіжих молочних продуктів були зменшені за рахунок скорочення літніх акцій практично у всіх ключових операторів ринку. Тепер, щоб залишатися в плюсі ​​на тлі сезонної інфляції по сировині, переробники змушені оперативно змінювати оптові відпускні ціни на продукцію. І на перший план виходять гнучкість переговорів з мережами з приводу їх обмежень і здатність споживача реагувати на постійне подорожчання продукції на полиці.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.