• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні до 40% цукрових буряків уражено церкоспорозом
    Опубликовано: 2021-09-04 14:07:32

    Посіви цукрових буряків Лісостепу та Полісся продовжують хворіти на церкоспороз, яким уражено 10-40% рослин (Вінницька, Київська, Рівненська, Сумська, Івано-Франківська Тернопільська обл.). Про це свідчать дані фітосанітарного моніторингу стану рослин Держпродспоживслужби, пише agronews.ua.

    Як свідчать дані, на 2-8% рослин проявились борошниста роса, альтернаріоз, рамуляріоз, фомоз. Вірусні мозаїка та жовтяниця охопили 2-22% рослин у Чернівецькій обл. Переважно на гібридах іноземної селекції 2-8% коренеплодів уражено паршею звичайною, хвостовою гниллю, дуплистістю.

    «В посівах культури в осередках залишаються шкідливими гусениці підгризаючих та листогризучих совок, лучного метелика, подекуди посіви заселяють та шкодять бурякові листкова попелиця, мінуюча муха, клопи», — зазначили у Держпродспоживслужбі.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.