• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні різко збільшився фальсифікат меду
    Опубликовано: 2021-08-27 13:05:35

    На прилавках українських ринків часто можна зустріти замість натурального бджолиного меду низькосортну підробку. Частка фальсифікату зростає паралельно зі зниженням рівня виробництва корисного для здоров’я продукту. Про це повідомляє biz.today.ua, пише agronews.ua.

    Найчастіше недобросовісні продавці здійснюють купажування меду. Наприклад, можуть продавати за високою ціною дешевші сорти меду або змішувати дорогі сорти з низькоякісними. Все це є фальсифікацією меду.

    Щоб домогтися потрібної консистенції меду в нього можуть підмішувати крохмаль для густоти або воду – для того, щоб продукт став більш рідким. Дуже часто торішній засахарений мед, який не вдалося продати, змішують з водою, підігрівають і продають як свіжий продукт нового врожаю. Важливо, що при підігріві мед не тільки втрачає корисні властивості, в ньому утворюється небезпечний для людини канцероген оксиметилфурфурол.

    За мед можуть видавати глюкозно-фруктозний сироп, який роблять з відходів виробництва, наприклад, з шкірки овочів. Користі від такого “меду” чекати не варто.

    Якщо вам пропонують десять сортів меду і стверджують, що всі вони з однієї пасіки, то відмовтеся від покупки. Перед вами фальсифікат і вас явно вводять в оману, оскільки одна пасіка може давати не більше 3-4 сортів.

    Експерти рекомендують не вестися на гучні заяви продавця, нібито він продає екзотичні сорти меду. Найчастіше під виглядом дорогого продукту продають дешевий місцевий фальсифікат.

    Якщо мед розслоївся, має осад або мутний, то перед вами підробка.

    Якісний мед в закритій ємності буде повільно перетікати з одного боку в інший, не змінюючи при цьому консистенції.

    Карамельний смак і запах свідчить про те, що мед розігрівали.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.