• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено, чому фермери не вирощують спаржу
    Опубликовано: 2021-08-16 14:02:35

    В Україні вже доволі розвинена культура споживання спаржевої квасолі, проте виробникам, перш ніж починати займатися її вирощуванням, слід подбати про канали збуту. Про це повідомля УКАБ, пише agronews.ua.

    За інформацією Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ), беззаперечним лідером з виробництва спаржевої (стручкової) квасолі є Китай. У 2019 році ця країна виробила 21,7 млн т даної культури, або 81% від світового обсягу виробництва. ЄС виробляє близько 4% загальносвітового обсягу її виробництва. В Україні ж спаржеву квасолю вирощують на площі не більше 90 га.

    «Як і багато інших овочевих культур, переважна більшість спаржевої квасолі в Україні вирощується у домогосподарствах населення. Згідно з офіційною статистикою, на частку промислових/фермерських господарств припадає лише 5% загального обсягу виробництва цієї культури», — говорить аналітик УКАБ Світлана Литвин.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.