• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Виробники круп’яних культур отримають 50 млн. гривень державної субсидії
    Опубликовано: 2021-08-15 15:02:31

    Вперше аграрії, які вирощують нішеві культури (гречку, просо, жито, овес), отримають державну компенсацію. Про це повідомив міністр агрополітики Роман Лещенко, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

    «Для компенсації Мінагрополітики виділило 50 млн. грн. із цьогорічної державної підтримки. Ми очікуємо, що це дасть змогу зупинити зростання цін на гречку, просо, жито та овес. А ще – зробить виробництво цих культур рентабельним», – зазначив міністр.

    Роман Лещенко розповів, що для прозорості механізмів розподілу дотацій аграріям Мінагрополітики розробило проєкт порядку використання коштів, після затвердження якого розпочнеться збір заявок від аграріїв.

    Розмір субсидії становитиме до 5000 гривень на один га, але не більше 300 га оброблюваних угідь одним заявником, де вирощувалися гречка, жито, просо та овес (за виключенням післяукісних культур).

    Субсидії надаватимуться на безповоротній основі сільськогосподарським товаровиробникам – юридичним особам, незалежно від організаційно-правової форми та форми власності, а також ФОПам, які не мають простроченої заборгованості по сплаті податків

    «Після опрацювання матеріалів обласними комісіями та Мінагрополітики облдержадміністрації спрямовують кошти на рахунки отримувачів. Виплати будуть здійснені вже цього року», – поінформував міністр.

    В Мінагрополітики також повідомили, що врожай гречки цьогоріч по всіх категоріях господарств прогнозується на рівні 100 тис. тонн. За попередніми даними, експорт гречки може скласти 7 тис. тонн, імпорт – 25 тис. тонн, а залишки на кінець маркетингового року – 15 тис. тонн.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.