• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на кукурудзу неочікувано змінилися
    Опубликовано: 2021-08-05 15:02:05

    Ринок кукурудзи отримав підтримку від бурхливого спекулятивного зростання цін на пшеницю, обумовленого зниженням прогнозів виробництва ярої пшениці у США та Канаді внаслідок спеки. Форвардні ціни на кукурудзу в Україні також зростають, хоча погода сприяє розвитку посівів, а опади, що пройдуть найближчими днями, покращать перспективи майбутнього врожаю. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

    На чиказькій СВОТ вчора грудневі ф’ючерси на кукурудзу виросли на 2,6% до 220,1 $/т, а жовтневі ф’ючерси на чорноморську кукурудзу- на 1 $/т до 255,25 $/т.

    На тлі спеки розвиток посівів кукурудзи у США йде швидше, ніж зазвичай. За даними звіту NASS USDA, стадію шовкування пройшли 91% посівів, а у стадії воскової стиглості знаходяться 38% посівів у порівнянні з 86% та 33% відповідно в середньому за 5 років. Кількість посівів кукурудзи у доброму або відмінному стані за тиждень зменшилася на 2% до 62%, хоча торік таких було 72%.

    Суха і спекотна погода погіршує стан посівів на північному заході Колорадо, Канзасі та Північній Дакоті, тоді як у східних районах кукурудзяного поясу США сприятлива погода покращує перспективи врожаю.

    За тиждень у США з метою експорту було проінспектовано 1,384 млн т кукурудзи, що є максимумом останніх 6 тижнів, чому сприяло нарощування поставок до Китаю. Загалом у сезоні експортовано 62,81 млн т кукурудзи, тому до 1 вересня досягнути прогнозованих USDA на 2020/21 МР 72,4 млн т нереально.

    У червні на етанол було перероблено 11,17 млн т кукурудзи у порівнянні з 11,4 млн т у травні. З початку сезону для виробництва етанолу було використано 113,4 млн т кукурудзи, але щоб досягнути прогнозу USDA потрібно у липні та серпні переробити ще 22,45 млн т зернової.

    За даними агенції Agrural, в Бразилії внаслідок приморозків та високої вологи кукурудза другого врожаю зібрана на 49%, що на 12% поступається торішнім темпам. Прогноз врожаю у порівнянні з минулим роком зменшено на 19млн т до 51,6 млн т, що на 25 млн т поступається початковому прогнозу.

    Зменшення виробництва кукурудзи другого врожаю, яку Бразилія переважно експортує, підтримує ціни на українську кукурудзу. Форвардні ціни відновилися до рівня 240 $/т для поставок в порт у жовтні – листопаді, проте виробники зупинили продажі в очікуванні подальшого зростання цін, з огляду на подорожчання пшениці за тиждень з 220 $/т до 235-240 $/т.

    Трейдерів турбує ситуація в Китаї, де відновилися спалахи короновірусу, та новини про уповільнення розвитку економіки та, як наслідок, попиту на нафту, що вже призвело до зниження нафтових котирувань, яке прискориться внаслідок рішення ОПЕК+ збільшити з серпня видобуток.   

    Крім того, експерти Єврокомісії у липневому звіті збільшили у порівнянні з попередніми оцінками прогноз виробництва кукурудзи країнами ЄС у 2021/22 МР на 2,2 млн т до 72,8 млн т (65,1 млн т у 2020/21 МР), що призведе до скорочення імпорту кукурудзи до ЄС.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.