• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лікарі озвучили, яку шкоду приносить кавун
    Опубликовано: 2021-08-01 12:05:05

    Важко уявити літо без солодкого і соковитого кавуна. Ця ягода допомагає боротися зі спрагою і насичує організм великою кількістю корисних речовин. Але занадто часте споживання кавуна може привести до появи серйозних проблем зі здоров’ям. Про це повідомляє  Ukr.Media, пише agronews.ua.

    У літню спеку іноді не хочеться нічого їсти крім прохолодного кавуна, який дозволяє відчути себе краще і насичує на довгі години. Але насолоджуючись ним день у день, можна зіткнутися з побічними ефектами, оскільки навіть найкорисніший продукт позитивно впливає на організм, тільки коли він вживається в міру. Небезпека кавуна полягає в тому, що в його складі присутній великий обсяг фруктози. При надходженні цієї речовини в організм в надмірному обсязі з’являється високий ризик розладу травлення.

    На жаль, це не єдиний недолік кавуна. Група фахівців вирішила вивчити вплив різних ягід і фруктів на організм людини. Вчені просили добровольців вживати апельсини, ананаси, виноград, банани і, звичайно, кавун. Зрештою експерименту виявилося, що саме після споживання кавуна у значної кількості учасників починала боліти голова. Мігренню через цю ягоду страждало близько 30% добровольців.

    Проте, подібні результати досліджень зовсім не означають, що людина повинна відмовитися від кавуна. Споживання ягоди в невеликій кількості здатне подарувати безліч переваг для здоров’я. Кавун відрізняється високим вмістом вітамінів А і С, а також антиоксидантами. Крім іншого в ньому присутня помітно менша кількість цукру, ніж в інших ягодах і фруктах.

    Більш того за допомогою кавуна можна легко скинути кілька зайвих кілограмів. У ньому міститься багато води, завдяки чому людина може з’їсти велику порцію фрукту, але калорій надійде в організм значно менше. Дві чашки кавуна в день допоможуть контролювати вагу.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.