В цьому році херсонські фермери вперше спробували вирощувати нові сорти динь, а саме Месура F1, Портенто F1 і Бравура F1. Про це повідомляє UHBDP, пише agronews.ua.
«Висаджуємо нові гібридні сорти динь. Вони скоростиглі, період дозрівання становить близько 75-85 днів, стійкі до різних шкідників, добре транспортуються і мають тривалий термін зберігання після збору без втрати товарного вигляду», — розповіла фермерка Оксана Попик.
Вона сподівається, що нові сорти забезпечать вищий дохід і будуть користуватися попитом у населення.
«Якість нового врожаю динь та його споживчу привабливість ми плануємо перевірити на курортах рідної Херсонщини. Якщо відпочиваючі українці схвалять нашу нову продукцію, вже наступного року ми збільшимо площі під ці сорти», — поділилась фермерка.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua