• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна суттєво скоротила переробку соняшнику
    Опубликовано: 2021-07-09 18:07:25

    У травні 2020/21 МР переробка насіння соняшнику в Україні знизилася до мінімального місячного обсягу з початку поточного сезону та склала 793,4 тис. тонн. Про це повідомляє АПК-інформ, пише agronews.ua.

    При цьому даний показник на 25% поступається квітневому обсягу, а також є мінімальним для звітного місяця за останні 8 сезонів.

    Скорочення переробки безпосередньо пов’язане з кон’юнктурою експортного ринку соняшникової олії та попитом ключових імпортерів на неї, а також з обмеженою пропозицією сировини. Крім того, вплив на активність торговельної діяльності має існуюча квота на експорт соняшникової олії з України, яка діє до кінця поточного сезону.

    Відзначимо, що загалом у вересні-травні 2020/21 МР у країні було перероблено 11,2 млн тонн насіння соняшнику, що на 15% нижче за показник в аналогічний період минулого сезону.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.