Лідером з виробництва плодів та ягід у 2020 р. стала Чернівецька обл. (199 кг). Про це йдеться в журналі «Садівництво по-українськи», пише agronews.ua.
Високі показники також у Хмельницькій, Вінницькій та Закарпатській обл. — 111-191 кг. Найменше виробляли плодів і ягід з розрахунку на особу в рік у Чернігівській, Сумській, Донецькій, Харківській, Миколаївській та Луганській обл. — 16-34 кг.
«Така різниця пояснюється відмінністю в географічному розміщенні плодових насаджень, чисельності населення, кількості домогосподарств тощо. Рівень споживання плодів і ягід на особу в рік через міжрегіональний експорт-імпорт продукції суттєво відрізняється від рівня виробництва», — йдеться в повідомленні.
Загалом, валовий збір плодів і ягід Вінницької, Чернівецької, Хмельницької, Дніпропетровської та Закарпатської обл. у 2020 р. становив майже 50% загального виробництва країни.
Инф. agronews.ua