• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні площі посівів цукрових буряків скоротилися до критичного мінімуму
    Опубликовано: 2021-06-19 11:07:31

    За останні три роки площі посівів цукрових буряків скоротилися до критичного мінімуму, що негативно впливає на вартість цукру. Про це розповів Назар Михайловин, аналітик Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор». Про це передають Сomments, пише agronews.ua.

    Також він зазначив, що зменшується виробництво цукру — із 2,14 млн т у 2017 р. до 1,15 млн т у 2020 р.

    «Так, у 2020 р. площі посівів цукрових буряків становили 209 тис. га, тоді як для задоволення потреб внутрішнього ринку у виробництві цукру необхідні посіви мінімум на 228-230 тис. га», — пояснив аналітик.

    Назар Михайлович зазначив, що площі посівів цукрових буряків стабільно скорочуються впродовж останніх 10 років і це дуже негативно впливає на цукрову галузь.

    Проте, на його думку, стимулювати агровиробників засівати більші площі цукрового буряка можуть і деякі запропоновані аграрними асоціаціями ініціативи.

    Зокрема, зниження ставки ПДВ на готову продукцію до 14%, в тому числі і на цукор. Це сприятиме збільшенню споживання цукру на внутрішньому ринку, збільшенню посівних площ, відновленню роботи більшості заводів і робочих місць.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.