Овочі повинні складати основу нашого раціону, тому що містять необхідні для організму вітаміни, речовини та мікроелементи. Але за словами, нутриціолога Тамари Крамченікової, картопля в цей список не входить, тому що вважається найбільш “нездоровою” серед інших овочів. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.
Так, виявилося, що цей продукт, який є дуже частим гостем на нашому столі, шкодить здоров’ю, при будь-яких способах приготування. Лікар зазначила, що вся справа в його низькій харчовій цінності й в тому, що картопля виводить з організму рідину. В результаті порушується водний баланс, а це погано позначається на рівні цукру в крові. Але навіть при цьому, діабетикам її вживати також не рекомендується.
Ще експерт зазначила, що в складі картоплі багато крохмалю, який розпадається до простих вуглеводів, глюкози та фруктози, тому його регулярне вживання може додати вам пару зайвих кілограмів.
Крім цього, деякі бульби овочу можуть бути небезпечні для здоров’я через соланін — небезпечний токсин. Висока концентрація цієї речовини спостерігається, як правило, в пророслих, позеленіли бульбах. Отруєння може викликати нудоту, блювоту, болі в животі та порушення шлунково-кишкового тракту, так що варто бути акуратніше.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua