• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні хочуть знизити ціни на соціально значущі продукти
    Опубликовано: 2021-06-06 10:05:42

    В Україні можуть знизити ціни на соціально значущі продукти. Для цього група депутатів від різних політичних сил внесла до Верховної Ради законопроєкт № 5425-2, яким хочуть знизити ставку податку на додану вартість (ПДВ) для зазначеної групи товарів, пише agronews.ua.

    Проектом закону вносяться зміни в Податковий кодекс, якими пропонується зменшити ставку ПДВ з 20% до 14% за операціями з постачання та ввезення на митну територію України харчових продуктів, що мають важливе соціальне значення.

    Зараз такий перелік затверджено постановою Кабміну “Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають важливе соціальне значення, товари протиепідемічного призначення” № 341 від 22.04.2020 року. Зокрема, до цього переліку внесено такі харчові продукти: гречана крупа; цукровий пісок; борошно пшеничне вищого ґатунку; макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого сорту); молоко пастеризоване жирністю 2,5% (в плівці); хліб житньо-пшеничний; яйця курячі категорії С1; птиця (тушка куряча); вода мінеральна негазована; масло вершкове жирністю 72,5%.

    Ціни на певний перелік продуктів харчування в Україні ще в 2020 році наблизилися до європейського рівня, а на деякі – навіть перевищили його. Однак і цього року продукти продовжать дорожчати.

    “З метою стабілізації цін на харчові продукти, що мають істотну соціальну значущість, усунення ризиків подальшого їх підвищення, здешевлення вартості соціально значущих продуктів харчування, зокрема й тих, які входять до складу наборів продуктів харчування для основних соціальних і демографічних груп населення, розроблений відповідний законопроєкт”, – йдеться в пояснювальній записці до документа.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.