• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Хмельниччині засіяно майже 16 тис га під цьогорічний врожай
    Опубликовано: 2021-05-31 16:08:52

    Аграрні проблеми відтепер у центрі уваги Хмельницької міської влади. Адже після створення об’єднаної територіальної громади до міста приєдналось понад два десятки сіл, основним сегментом економіки яких залишається аграрний бізнес. Про це повідомляє Голос України, пише agronews.ua.

    Як повідомляють у міській раді, сільгосппідприємства міської територіальної громади завершили комплекс весняно-польових робіт. Під урожай цього року засіяно майже 16 тисяч гектарів. Найбільші площі відведено під озимі та ярі зернові та зернобобові. Разом вони займають майже 11 тисяч гектарів. Серед посіяного є також ріпак, цукровий буряк та соняшник.

    Прикладом того, як треба господарювати на землі, може слугувати фермерське господарство «Маїсс» із села Копистин. Вирощують тут зернові та технічні культури. Загальна площа сільгоспугідь становить 3,3 тисячі гектарів, де посіяно майже по тисячі гектарів озимої пшениці, кукурудзи та соняшнику.

    Крім того, у господарстві є високотехнологічна молочнотоварна ферма. На ній утримують понад 2,8 тисячі голів великої рогатої худоби, з яких 850 корів. Від початку року вироблено більш як 5,6 тисячі тонн молока.

    Для забезпечення тварин кормами в господарстві є 421 гектар кормових угідь та посіяно 150 гектарів кукурудзи на силос. «Маїсс» активно долучається до розвитку соціальної інфраструктури населених пунктів Копистинського та Богданівецького старостинських округів.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.