• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні різко скоротилося виробництво молока
    Опубликовано: 2021-05-25 17:05:41

    Станом на 01 травня, за підсумками чотирьох місяців 2021 року, в Україні було вироблено 2 млн 519,3 тис. т молока (-5,2% проти минулого року, коли за 4 місяці виробили 2 млн 656,6 тис. т). Однак промисловий сектор майже не втратив позицій. Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації виробників молока, пише agronews.ua.

    Промисловими господарствами за аналізований період вироблено 901,9 тис. т молока, що лише на 0,4% менше проти попереднього року. Нагадаємо, що поголів’я корів у МТФ на цю ж звітну дату скоротилося на 1,3% проти попереднього року – до 424,7 тис. корів.

    «Варто зауважити, що господарства промислового спрямування за січень-квітень 2021-го забезпечили 35,8% загального валу. До прикладу, у 2020-му ця частка склала 34,1%, а п’ять років до того — лише 30,8%», — коментує аналітик АВМ, Яна Лінецька.

    диційно, з початком літа, коли корови в господарствах населення масово перебувають на випасі, частка промислового молока в загальній структурі зменшувалася, хоча не критично. З початком холодів відсоток промислового молока знову зростав. І, за підсумками року, частка промислового молока у загальній структурі виробленого, за даними Державної служби статистики (ДССУ), в середньому складала  30-31%.

    Віддаємо належне тим господарствам, які продовжують нарощувати виробництва молока і працювати над ефективністю. Тішить, що таких господарств останнім часом більшає. За даними ДССУ, найбільше наростили виробництво молока за аналізований період Тернопільська (+ 13,3%), Запорізька (+ 7,5%),  Вінницька (+6,2%) та Хмельницька (+6 %) області.

    За підсумками 4 місяців, топ-5 областей за обсягом виробленого промисловими фермами молока, наступний:

    – Полтавська— 130,8 тис. тонн,

    – Черкаська — 97,4 тис. тонн,

    – Харківська — 81,0 тис. тонн,

    – Чернігівська — 80,0 тис. тонн,

    – Київська — 74,5 тис. тонн.

    Тим часом, господарствами населення вироблено 1 млн 617,4 тис. т молока, що на 7,6 % менше порівняно з аналогічним періодом 2020 року. Виробництво вдалося наростити лише у Тернопільській (+ 2,8%) області.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.