Експериментально доведено, що харчування впливає на тривалість життя і довголіття. Але група дослідників з Фуданського і Гарвардського університетів вирішила більш детально вивчити це питання і з’ясувала, що потрібно змінити в раціоні, щоб поліпшити стан свого здоров’я. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.
Вчені під керівництвом Янь Чжена визначили дієту, яка здатна продовжити тривалість життя. Під час дослідження, в якому взяло участь близько 28 тисяч чоловіків і понад 53 тисячі жінок із США, експерти з’ясували, що підвищене вживання червоного м’яса як мінімум на половину порції в день корелювало зі збільшенням імовірності летальності на 10%. Ризик був ще вищим у разі споживання тільки обробленого червоного м’яса (ковбаси, шинка, сосиски, м’ясні консерви).
Дослідники пояснюють, що в раціоні слід обмежити червоне м’ясо, але збільшити споживання цільнозернових, а також свіжих овочів і фруктів, які є джерелами вітамінів і цінних речовин, які сприяють тривалості життя.
“Це дослідження передбачає, що заміна червоного м’яса (особливо обробленого) на здорові альтернативи може сприяти довголіттю”, — підкреслили автори дослідження.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua