• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зменшився попит на певний сорт цибулі
    Опубликовано: 2021-05-13 18:03:09

    Сезон цибулі в Єгипті поки що не розпланований. Жовті сорти погано продавалися на ринку, один постачальник стверджував, що експортував лише 20% запасів і змушений буде звернутися до місцевого ринку. Також розпочався сезон червоної цибулі, і завдяки успішному врожаю, попиту з високими цінами, площі під цибулю в Єгипті зросли на 30%. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

    За словами засновника “All Fresh Egypt” – Реди Езз, сезон єгипетської цибулі дуже не схожий на минулі: “Сезон єгипетської цибулі в лютому був спрямований  на жовтий сорт, адже  завдяки належним умовам, такі як температура і удобрений грунт, він був дуже вдалим. Але, на жаль, цього року єгипетський сезон цибулі не такий, як інші роки. Більше 80% від врожаю жовтого залишається на складі і не експортується. Це означає, що ми експортували до Росії лише близько 20% від всього сорту, а решту врожаю доведеться продати на місцевому ринку».

    Після того, як в кінці сезону ціни на червону цибулю були досить високими, площі під цибулю в Єгипті зросли загалом приблизно на 30%, пояснює Езз. «Червона цибуля з Єгипту цінується великими розмірами, тривалим терміном зберігання та темно-червоним кольором. Ось чому імпортери з ЄС, віддають перевагу саме йому у сфері громадського харчування. Через Covid-19 попит все ще нижчий, ніж зазвичай.

    Площі, для цибулі цього року зросли приблизно на 30%, оскільки минулий сезон закінчився високими цінами на червону цибулю, а Індія на деякий час зупинила експорт. Завдяки цьому вирощування червоної цибулі виглядає набагато привабливішим. All Fresh є одним з виробників, які вирощують та експортують близько 5000 метричних тонн щороку з жовтої та червоної цибулі, цього року попит впав приблизно на 70% ».

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.