Діабет— це хронічний стан, який виникає, коли рівень глюкози у крові занадто високий. Вуглеводи, жири, оброблена їжа та навіть природний цукор можуть спричинити підвищення рівня глюкози в крові.Про це повідомляє ukr.media, пише agronews.ua.
Але наявність діабету не означає, що людина повинна перестати вживати їжу, яка їй подобається. Експерти говорять, що варто просто включити до раціону певні продукти, які можуть знизити ризик діабету та його ускладнень і хвороб серця.
Звичайно, продукти з цього списку не мають бути єдиними продуктами, які ви їсте, але включення їх до харчування за діабету дасть змогу поліпшити ваше загальне здоров’я. Цей список харчових продуктів, був обраний через їх низький глікемічний індекс, наявність вітамінів і мінералів. Особливо таких як калій, магній, вітаміни A, C, D і клітковина.
Цитрусові
Ці типи продуктів містять велику кількість розчинної клітковини, яка дає змогу регулювати рівень глюкози у крові та кров’яний тиск.
Темно-зелені овочі
Шпинат, броколі та брюссельська капуста. На додаток до низької калорійності, вони дають змогу наситити кров необхідним залізом.
Волоські горіхи
Вони хороші для контролю рівня глюкози та ліпідів у крові. Вживання 3–5 горіхів на день замість вуглеводів дає змогу контролювати рівень глюкози у крові, не впливаючи на вашу вагу.
Науково доведено, що включення волоських горіхів у щоденний раціон дає змогу контролювати рівень глюкози та ліпідів у крові.
Чорниця
Вона багата фітонутрієнтами, речовинами, які дають змогу вберегти клітини від мутацій, які можуть привести до ракових пухлин. А також знижують рівень холестерину.
Помідори
Вони є відмінним джерелом вітамінів С і А. Обидва вітаміни корисні для шкіри, якщо у вас діабет, то особливо важливо включити їх до щоденного раціону. Оскільки вони швидко загоюють рани та дають змогу сформувати рубцеву тканину.
Квасоля
Незалежно від сорту — чорна, червона, біла або плямиста — вона багата на клітковину, білок, магній, а також калій. Півсклянки квасолі містить кількість білка, еквівалентну 50 грамам м’яса без насичених жирів, які може мати м’ясо.
Авокадо
Повний корисних мононенасичених жирів, авокадо уповільнює травлення. В результаті допомагає запобігти раптовому підвищенню рівня глюкози у крові після їжі. Дієта, багата хорошими жирами, може допомогти повернутися до відновлення резистентності до інсуліну. В результаті у довгостроковій перспективі призводить до стійкого рівня глюкози у крові.
Бобові
Плануючи меню тижня, подумайте про приготування бобових, принаймні, двічі на тиждень. Розчинна клітковина у всіх видах бобових (від нуту до сочевиці) нормалізує рівень цукру у крові.
Яблуко
Яблука з низьким вмістом калорій і високим — клітковини (4 г) очистять організм і позбавлять від закрепів. А також борються з поганим холестерином і пригнічують високі та низькі рівні глюкози в крові.
Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua