Лікар Анатолій Печенка розповів, який фрукт варто включити в раціон, тому що він корисний для печінки. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.
Печінка — унікальний, життєво важливий і незамінний орган людини, який виконує безліч функцій. Щоб печінка працювала добре, її потрібно “радувати” правильними продуктами, зокрема фруктами оранжевого і червоного кольору.
Лікар Анатолій Печенка зазначив що такі фрукти містять у своєму складі багато каротину і пектину. Розчиняючись у воді, пектин приймає гелеподібну форму, пов’язує шкідливі речовини (пестициди, радіонукліди, важкі метали) і очищає від них організм.
Особливу увагу експерт радить звернути на абрикоси, тому що ці плоди збагачені каротином, який зміцнює імунну систему і знижує ризик інфекційних захворювань, а також вітамінами C, B, B1, E, магнієм, фосфором, залізом і калієм. Такий вітамінний склад допомагає виводити з організму токсичні речовини, підтримувати рівень холестерину в крові, а також поліпшити травлення.
Лікар додав, що при проблемах з печінкою краще вибирати кисло-солодкі сорти абрикосів. А ось уникати ці фрукти необхідно при гепатиті. Каротин абрикосів у таких хворих не засвоюється і може нашкодити.
Як відомо, захворювання печінки може виникнути тоді, коли людина веде неправильний спосіб життя, багато вживає алкоголь і не робить фізичні вправи.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua