• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як вибрати правильний розпилювач для внесення ЗЗР
    Опубликовано: 2021-04-19 17:50:13

    Як вибрати правильний розпилювач для внесення ЗЗР

    Lechler – однин із провідних світових виробників всіх видів розпилювачів, в тому числі й для сільського господарства. Оксана Василенко, представник компанії Lechler в Україні, розповіла як вибирати правильний розпилювач для внесення ЗЗР самохідними обприскувачами.

    Нагадаємо,ми вже розповідали «Як грамотно вибрати сучасний обприскувач», а також «Як вибрати ідеальний розпилювач».

    Як розповідає Оксана Василенко процес вибору значно можна полегшити, розбивши його на 4 основних етапи.

    1. Визначити, що потрібно саме вам, враховуючи усі потреби ваших посівів.

    Хочете кращого покриття? Ви збільшуєте використання фунгіцидів? Вам потрібен широкий діапазон тисків?

    Згадайте свій досвід використання попереднього розпилювача. Що б Ви хотіли змінити?

     

    2. Визначтесь з нормами виливу.

    Щоб вибрати правильний типорозмір потрібно знати:

    • норму виливу (л/га)
    • робочу швидкість обприскувача
    • відстань між розпилювачами

    Далі для визначення з типорозміром (кольором) розпилювача користуйтеся таблицями або калькуляторами Lechler: пластиковим або додатком для смартфона.

    Таблиця або калькулятор під певну норму виливу (л/га) при певній швидкості і різних тисках запропонують вам кілька типорозмірів. Зверніть увагу, що для розпилювачів меншого розміру тиск розпилення може бути занадто високим, а для великих розмірів - занадто низьким. Виберіть розмір, що забезпечує оптимальну продуктивність розпилювача і гнучкість швидкості руху. Для широтно-імпульсної модуляції працюють інші правила.

     

    3. Виберіть модель розпилювача.

    Для більшості завдань обприскування двох моделей розпилювачів Lechler (інжекторний однофакельний (IDK або ID) плюс інжекторний двохфакельний (IDKT або IDTA) буде досить, щоб забезпечити діапазон розпилення від середнього (medium) до дуже великого (very coarse). Саме ці моделі забезпечують хороше покриття з розумними обсягами води. Розмір крапель розпилу цих розпилювачів можна регулювати за допомогою тиску під ваші конкретні потреби.

    Для боротьби з фузаріозом розглядайте моделі з двома факелами: IDKT і IDTA. Геометрія їх розпилу забезпечує якісне покриття вертикальних цільових поверхонь з усіх боків. Для отримання найкращого результату не піднімайте штангу вище 40-50 см від цільової поверхні.

    Для отримання більш дрібного розпилу просто збільште тиск.

     

    Для гарантованого захисту від дрейфу розгляньте інжекторні розпилювачі з одним факелом: IDK і ID. Вони незамінні, коли першорядне значення має контроль зносу і проникнення в стебло.

    Перш ніж зробити вибір, перевірте в каталозі виробника рекомендований діапазон тиску і оптимальний тиск для конкретної моделі розпилювача і характеристики розпилення в цьому діапазоні.

    4. Налаштуйте обприскувач і підтримуйте ці налаштування.

    Пам'ятайте, що в таблицях підбору розпилювачів виробник завжди вказує тиск на розпилювачах! У польових умовах тиск розпилення, що забезпечує отримання бажаних норм виливу та якості розпилення, може відрізнятися від наведених у таблицях через втрати тиску в системі обприскувача. Найшвидший і найпростіший спосіб забезпечити оптимальну роботу розпилювача - це використовувати тестер для вимірювання тиску на соплі і відрегулювати швидкість руху обприскувача. Памятайте, тиск в форсунках важливіше за швидкість руху!

     

    Нагадаємо, постійним партнером Lechler є вітчизняна компанія-виробник ПрАТ «Богуславська сільгосптехніка». І нещодавно «Богуславська Сільгосптехніка» презентувала дві моделі самохідних обприскувачів власного виробництва – це обприскувачі BOGUSLAV MAF 4200 та BOGUSLAV IBIS 3000.

    Ці машини ідеально справляються із завданнями якісного захисту навіть високостеблових культур, адже мають кліренс 1700 та 1800 мм відповідно – розповідає начальник відділу збуту ПрАТ «Богуславська сільгосптехніка» Олександр Бабиленко.

    Високий кліренс у поєднанні із змінною шириною колії та можливістю вибору необхідного типу шин дозволяє обробляти різноманітні культури навіть в пізні фази розвитку.

     

    Однією з найважливіших переваг самохідних обприскувачів BOGUSLAV є перевірена роками на причіпних моделях конструкція штанги і система її стабілізації. Механізм стабілізації штанги обладнаний амортизаторами і пружинами для гасіння коливань у вертикальній площині і блоками пружинних елементів для гасіння коливань в горизонтальній площині. Він забезпечує максимальну стабільність штанги без додаткової електроніки і зменшує вплив нерівностей поля на роботу обприскувача.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.