Аналіз ринку овочів в Україні показує наявність знижувальної тенденції в споживанні овочів в розрахунку на одного українця, що, означає зниження місткості ринку овочів. Так, споживання картоплі впало з 6,4 кг/рік на людину у 2017 році до 6 кг/рік у першій половині 2020 року. Про це повідомляють аналітики pro-consulting, пише agronews.ua.
Також в Україні скоротилося споживання баштанних культур. У той же час, частка овочів у загальному споживчому кошику Україні залишається досить високою.
Що стосується овочевих уподобань українців, то за даними pro-consulting влітку 2020 року на ринках країни споживачі найчастіше купували овочі традиційного, так званого, “борщового набору”.
Так, картоплі було придбано 31,5%, помідорів – 28,7%, капусти – 18,9% і огірків – 11,6%.
Нагадаємо, на Херсонщині замість кукурудзи з пшеницею висаджують мигдаль і ананас.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua