• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрії Прикарпаття поспішають зібрати врожай пізніх культур
    Опубликовано: 2020-11-20 09:08:41

    Погожі дні наприкінці осені для аграріїв Прикарпаття як свято, адже необмолоченими залишаються ще цілі лани кукурудзи.

    Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на "Голос України".

    На багатьох полях господарства молотять одразу кількома комбайнами. Зерно забирають перевантажувачі, а фури - обабіч дороги, щоб не толочити ріллю. Одноосібники на невеликих ділянках вже впоралися з урожаєм. Та великі господарства можуть молотити і в грудні. Приморозки трохи підсушать зерно, яке зараз має високу вологість, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    А от із соєю, що подекуди ще великими масивами, треба поспішати. Бо на випадок снігу втрати очевидні. На полях із цією культурою також видніється техніка. Молотять бобові й на невеликих ділянках.

    Заготівельники приймають сою з поля по 8,4 тисячі гривень за тонну. Вибору селяни не мають: ділянки в полі подекуди вже зеленіють, тобто вирощене починає проростати, особливо біля лісопосадок чи у видолинках. Тим часом кондиційне насіння бобових, із високим вмістом протеїну, цьогоріч тягне на рекордні 17,5 тис. грн./тонна.

    "Загальний ужинок цьогоріч буде не гіршим, ніж торік. Показників валу зернових та зернобобових досягнемо за рахунок кукурудзи. Її виростили на 45,9 тис. га за середньої урожайності 64 ц на круг. Є господарства, що досягають і 110 ц/га, як-от ТОВ "Захід-Агро" МХП", - повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації Іван Андріїшин.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.