• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Під Києвом вирощують 150 різних сортів винограду
    Опубликовано: 2020-09-13 13:09:52

    На винограднику Гронко, що на Київщині, сім’я вирощує понад 3 тис. кущів винограду, на яких дозріває 150 різних сортів. Про це повідомляє Факти, пише agronews.ua.

    Виноградник Гронко — це сімейний бізнес. 20 років тому Володимир та Наталя посадили перші 15 кущів. Згодом вирішили, що цього їм замало. Нині на 2 га мають понад 3 тис. кущів. Тепер це місце відпочинку, хобі та бізнес.

    «Загалом тут 150 сортів винограду. Один з найраніших, з якого починаються виноградні жнива — кишмиш. Він без кісточок, дозріває зазвичай в середині серпня. Втім, цього року ранні осінні і пізні весняні заморозки зробили свою справу — перші грона зібрали на 10 днів пізніше, та й урожаю менше», — йдеться у повідомленні.

    Тут лише столовий виноград, вино з нього не роблять. Грони під своїм брендом подружжя продає оптом одній із відомих мереж магазинів.

    Фермери запрошують відвідати виноградник, де можна не лише посмакувати різні сорти винограду, а й просто погуляти та й на спеціальній фотозоні зробити собі гарні світлини. А ще — обрати саджанці, послухати професійні поради та власноруч зібрати соковиті грона.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.