На винограднику Гронко, що на Київщині, сім’я вирощує понад 3 тис. кущів винограду, на яких дозріває 150 різних сортів. Про це повідомляє Факти, пише agronews.ua.
Виноградник Гронко — це сімейний бізнес. 20 років тому Володимир та Наталя посадили перші 15 кущів. Згодом вирішили, що цього їм замало. Нині на 2 га мають понад 3 тис. кущів. Тепер це місце відпочинку, хобі та бізнес.
«Загалом тут 150 сортів винограду. Один з найраніших, з якого починаються виноградні жнива — кишмиш. Він без кісточок, дозріває зазвичай в середині серпня. Втім, цього року ранні осінні і пізні весняні заморозки зробили свою справу — перші грона зібрали на 10 днів пізніше, та й урожаю менше», — йдеться у повідомленні.
Тут лише столовий виноград, вино з нього не роблять. Грони під своїм брендом подружжя продає оптом одній із відомих мереж магазинів.
Фермери запрошують відвідати виноградник, де можна не лише посмакувати різні сорти винограду, а й просто погуляти та й на спеціальній фотозоні зробити собі гарні світлини. А ще — обрати саджанці, послухати професійні поради та власноруч зібрати соковиті грона.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua