• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вперше в історії вирощене у космосі м’ясо доставлено на Землю
    Опубликовано: 2020-05-06 18:08:39

    Перше м’ясо, вирощене в лабораторії космічної станції, приземлилося на землю. Компанія, яка створила технологію вирощування м’яса у космосі, прагне забезпечити, щоб весь виробничий процес був нейтральним до вуглецю до 2025 року. Про це повідомляє euronews, пише agronews.ua.

    У вересні 2019 року стартап з харчових технологій Aleph Farms зібрав 3D-принтер для вирощування тваринних клітин на ділянці Міжнародної космічної станції (МКС). Метод виробництва використовував м’язову тканину та природні відновлювальні властивості свійських тварин для вирощування м’яса в умовах поза організмом. Замість того, щоб вирощувати всю корову, клітини можна “збирати” та дозволяти розмножуватись у контрольованому середовищі, – йдеться у повідомленні.

    Окрім того, експеримент з виробництва м’яса у космосі був створений, щоб довести, що це можна зробити навіть тоді, коли ресурси дуже обмежені.

    “У космосі у нас немає 10 000 або 15 000 літрів води для виробництва одного кілограма яловичини”, – говорить Дід’є Тубія, співзасновник і генеральний директор компанії Aleph Farms.

    Статистика показує, що неймовірні 70 відсотків прісної води, доступної для використання людиною на планеті, спрямовуються на вироблення їжі та вирощування тварин, повідомляє National Geographic. Таке використання води в умовах зміни клімату надто затратні.

    Таким чином, доведення того, що технологія могла “вирощувати” м’ясо в суворих умовах космосу – це спосіб продемонструвати, як концепція може заощаджувати природні ресурси.

    Докладаючи зусиль для скорочення викидів вуглецю, компанія прагне забезпечити безпеку ланцюгів продовольства.

    “У той час, коли зростає регіональна та глобальна криза – африканська чума свиней, Австралія, пожежі, COVID-19 – стійкість харчової системи є основою бачення Алефа Фарма і запорукою створення кращого майбутнього для наступних поколінь”, – пояснює співзасновник і генеральний директор Дідьє Тубія.

    Нагадаємо, на Вінниччині будують ферму, де корів доїтимуть роботи.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.