• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як коронакриза вплине на горіхову галузь
    Опубликовано: 2020-05-02 14:09:39

    На думку почесного президента Української горіхової асоціації Володимира Пахно, цього року виникне складність з транспортуванням українських горіхів на експорт. Поменшає насаджень. Такими можуть бути наслідки коронавірусу для галузі.

    Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на agroportal.ua.

    За його словами, їхній урожай буде приблизно таким, як і минулого року: 105-112 тис. т. На сьогодні українські садівники у 2020 р. посадили горіх на площі до 300 га (140 га - фундук, решта - волоський горіх). "Насаджень буде менше, ніж в 2019 році в зв'язку зі змінами в програмі компенсацій та через проблеми з доставкою саджанців волоського горіха з Франції і Молдови, фундука - з Італії", - розповів експерт. І повідомив, що садівники працюватимуть переважно з українськими розплідниками, хоча і тут можуть бути проблеми з логістикою.

    "З огляду на пандемію буде обмежений ринок китайського горіха в Європі. Тому ми відправимо приблизно 80 тис. т. грецького горіха за кордон. Україна в минулому році експортувала понад 100 тис. т горіха в шкаралупі - це рекорд останніх років", - зазначив він.

    Експерт наголосив, що вже кілька років поспіль надходження валюти від експорту горіхів складають понад половину всіх валютних коштів, що поступають від продажу всієї продукції садівництва країни. Лише за 2019 р. реалізовано горіхів на загальну суму $138,6 млн, що становить 53,3% від реалізації всієї плодово-ягідної продукції України ($206,2 млн).

    За його прогнозами, у цьому році оптова вартість українського горіха буде такою: $0,8-$1,1/кг - в Україні і $1,8 - 2.4-$/кг - в Європі, ядро - 120 грн/кг і $6-$8/кг - в Європі.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.