Завжди в цю пору року виробництво молочних продуктів зменшується, але крім сезонності, впливає також скорочення надходження молока на переробку. Зменшення виробництва відбувається не в усіх категоріях молочної продукції. Наприклад, порівняння обсягів виробництва в жовтні минулого року і жовтні 2019-го показує, що зросло виробництво сухого дитячого харчування на молочній основі (+ 72%), СЗМ (+ 13%), йогуртів (+ 11%), кисломолочних продуктів (+ 6% ), рідких вершків (2%).
Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на infagro.com.ua.
Але за той же період істотно скоротилося виробництво казеїну та казеїнатів (-40%), плавленого сирного продукту (-19%), масла вершкового (-16%), сиру сичужного (- 10%). Ситуація на ринку молока поки не дає змогу прогнозувати збільшення виробництва більшості видів молочної продукції до весняного зростання пропозиції сировини від домогосподарств. Але можна сказати, що це зростання в наступному році не буде істотним, тому і для зростання виробництва молочних продуктів передумов немає.
Инф. proagro.com.ua
agrinews.com.ua