• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Поточний сезон можна назвати невдалим для українських виробників баштанних
    Опубликовано: 2019-09-21 15:05:34

    У 2019 році сезон баштанних в Україні завершиться в середньому на два тижні раніше, ніж у 2018 році.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Української плодоовочевої асоціації (УПОА), поточний сезон можна назвати невдалим для українських виробників баштанних, адже він позначився складнощами з реалізацією продукції та несприятливими цінами для фермерів.

    "Також можна додати, що несприятливі погодні умови минулого літа, що супроводжувалися посухою в основних регіонах виробництва українських динь та кавунів - на півдні України - позначилися й на якості продукції", - зазначила директор з розвитку УПОА Катерина Звєрєва.

    Зокрема, якщо в минулому році сезон реалізації динь і кавунів закінчився в середині вересня, то в цьому році виробники все частіше повідомляють про завершення сезону продажів.

    На сьогодні виробники пропонують до продажу залишкові партії кавунів по 1,5-4 грн/кг ($0,07-0,16/кг), що в середньому вдвічі дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Тим часом, останні партії динь фермери готові відвантажувати по 2,5-6 грн/кг ($0,10-0,24/кг), залежно від сорту та якості, тоді як тижнем раніше ціна на цю продукцію була на 15% вищою, ніж сьогодні.

    Варто відзначити, що ціна на кавуни в Україні наразі в середньому на 35% нижча, ніж в аналогічний період минулого року. Ціни на дині в середньому знизилася на 45%, порівняно з ціною на цю продукцію роком раніше.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.