• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укрлендфармінг зберіг площі під соєю на рівні минулого року
    Опубликовано: 2019-08-03 13:08:13

    Агрохолдинг "Укрлендфармінг" в 2019 році зберіг площі посівів сої на рівні минулого року - 40 тис. га.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на Latifundist, про це повідомив керівник департаменту з розвитку та інновацій агробізнесу компанії Володимир Фантух.

    За його словами, холдинг не вирощує генетично модифіковані культури, незважаючи на те, що соя при нинішніх цінах досить затратна для виробника.

    "Ця культура високовитратна. Звичайно, якщо ви не вирощуєте ГМ-сою. У холдингу ми не виробляємо трансгенну сою. У нинішньому сезоні відбулося збільшення витрат по сої на ЗЗР (+ 15%) і насіння (+ 25%). Адже насіння сої, на відміну від кукурудзи і пшениці, в холдингу купують. В цілому, принцип "Укрлендфармінг" - йти не за врожаєм, а за маржинальністю", - розповів Володимир Фантух.

    Він зауважив, що в "Укрлендфармінгу" в основному вирощують сою в західних регіонах України, залишивши структуру посівів на рівні минулого року.

    У компанії говорять, що ціна на цю культуру залишає бажати кращого.

    "Для того, щоб отримувати маржинальність по сої, ціна повинна бути не менше $400/тонн. У минулому році по Прикарпатському регіону прибутковість сої склала у нас $500-550/га. Урожайність отримали 3-3,3 тонн/га", - зазначив Володимир Фантух.

    Він також підкреслив, що вся продукція вирощена в "Укрлендфармінгу" в основному відправляється на експорт. Тому аграрії компанії вирощують культури, які мають високу біологічну зрілість і експортне якість.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.