• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укрхлібпром заявляє про брак жита для виробництва хліба
    Опубликовано: 2019-07-13 15:05:36

    Дисбаланс попиту та пропозиції продовольчого жита на внутрішньому ринку призвів до коливання цін на окремі види хлібобулочної продукції.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на повідомлення АМПУ, про це зауважив голова ради об'єднання "Укрхлібпром" Олександром Васильченко.

    "Ціна на житнє борошно з початку поточного року зросла більш ніж удвічі - до 11 тис. грн/т, а всього за п'ять місяців 2019 ціни на хліб житній та житньо-пшеничний зросли в середньому на 7-8%", - заявив він.

    На його думку, сьогодні в Україні досить сучасних потужностей для виробництва продукції з твердих сортів пшениці (макаронні вироби).

    "У той же час відсутність посівів такого сорту пшениці в країні стримує розвиток здорової конкуренції продукції власного виробництва з високою доданою вартістю", - говорить Васильченко.

    Він зазначив, що на нинішньому етапі в Україні залишається неврегульованим порядок взаємодії виробників хліба і хлібобулочних виробів з торговими мережами по продукції з вичерпаним терміном реалізації, зокрема відсутня фінансова відповідальність торгових мереж за повернення цієї продукції.

    "Необхідно переглянути стандарти на пшеницю в частині показників вмісту в ній клейковини і білка, що гарантувало б відповідні хлібопекарські властивості борошна для виробництва хліба високої якості", - голосив він.

    Олександр Васильченко звернув увагу, що для вітчизняного ринку хліба та хлібобулочних виробів характерний високий рівень конкуренції. Частка пропозиції з боку шести найбільших суб'єктів господарювання на внутрішньому ринку не перевищує 40%, а виробничі потужності хлібопекарської галузі не використовуються в повному обсязі.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.