• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через скорочення пропозиції в Україні дорожчають огірки
    Опубликовано: 2019-06-18 17:05:28

    Після досить різкого зниження цін, яке спостерігалося на ринку огірка України тижнем раніше, в даному сегменті знову переважає тенденція до активного подорожчання.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на EastFruit, причиною подорожчання огірка на українському ринку є істотне скорочення пропозиції. Так, в стаціонарних теплицях на сьогоднішній день проводяться зачистки напередодні підготовки до другого сівозміни, що спричинило за собою значне скорочення зборів врожаю. Тим часом, пропозиція огірка з літніх теплиць також помітно зменшилася, що обумовлено зниженням темпів збору врожаю через погодні умови.

    В результаті ціна на огірок на даний момент формується в межах 10-14 грн/кг ($0,38-0,53/ кг), що в середньому на 40% дорожче, ніж тижнем раніше. Крім того, в цьому сезоні багато комбінатів відмовилися вирощувати огірки другого сівозміни, або скоротили площі під ними на користь томатів.

    Відзначимо, що на даний момент огірки на українському ринку коштують в середньому в 2,2 раза дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період. Однак ключові гравці ринку не виключають, що подальше подорожчання в цьому сегменті може вкрай негативно позначитися на темпах збуту.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.