• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Наступного сезону урожай промислового яблука в Україні скоротиться
    Опубликовано: 2019-06-18 14:04:41

    У наступному сезоні урожай промислового яблука в Україні скоротиться, в той час як виробництво якісного яблука зросте.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Української плодоовочевої асоціації (УПОА), така ситуація зумовлена збільшенням урожайності в нових інтенсивних садах, які були закладені починаючи з 2013-го по 2018-й рік. Таких садів доволі багато, і вони лише починають виходити на повне плодоношення.

    “За нашими оцінками, збільшення врожайності в таких садах практично повністю компенсує втрати, які були викликані несприятливими погодними умовами в західних регіонах країни і розкорчуванням садів після збиткового сезону", - зауважив аналітик УПОА Семен Крамаренко.

    В 2018 році в Україні було зібрано 1,46 млн тонн яблук, з яких 0,51 млн тонн припадає на промислові підприємства, а 0,95 млн тонн - на господарства населення.

    До того ж, експерти оцінюють потенціал збору яблук для переробки на приватних присадибних ділянках та насадженнях вздовж доріг в 400 тис. тонн.

    “Це ті дані, які, зазвичай, не враховує офіційна статистика. Якщо врахувати потенційний експорт і споживання яблук в країні, то теоретично, пропозиція промислового яблука в сезоні 2018/2019 могла досягти 1 млн. тонн", - зауважив економіст інвестиційного центру ФАО Андрій Ярмак.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.