• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні продовжують зростати ціни на цибулю
    Опубликовано: 2018-11-03 11:05:54

    Після короткострокової стабільності ціни на цибулю в Україні знову пішли вгору.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Української плодоовочевої асоціації, тільки з початку тижня продукція високої якості подорожчала на 13-17%, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    Зокрема, якщо ще на минулому тижні ціни в даному сегменті стартували від 6 грн/кг ($0,21 за кг), то сьогодні за такою ціною готові працювати тільки ті фермери, які не мають обладнаних сховищ.

    В той же час господарства, які мають в своєму розпорядженні обладнані сховища, на сьогоднішній день вже продають цибулю по 7-8,5 грн/кг ($0,25-0,30 за кг), що є абсолютним рекордом для середини осені за всю історію незалежності України.

    Підвищувати ціни фермерам дає змогу активний попит як з боку експортерів, так і на внутрішньому ринку, адже гуртові компанії продовжують скуповувати цибулю для закладання на зберігання. При чому, враховуючи інформацією про суттєве зменшення виробництва цибулі високої якості та про перспективи нестачі пропозиції у другій половині сезону, вони погоджуються підвищувати закупівельні ціни.

    Крім того, підтримку цінам надає зменшення пропозиції цибулі з Казахстану. Нагадаємо, що саме конкуренція з боку казахської продукції минулого тижня стала основною причиною, через яку українські фермери відмовлялися від чергового коригування цін.

    В результаті сьогодні ціна на цибулю в Україні у 2,4-2,8 разів перевищує показники за аналогічний період 2017 року. Більш того, більшість гравців ринку очікують чергового цінового зростання вже наступного тижня.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.