• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Івано-Франківщині завершили збір цукрових буряків
    Опубликовано: 2018-10-25 17:03:25

    На Івано-Франківщині завершили збирання цукрових буряків з урожайністю понад 550 ц/га. Але зростали буряки цьогоріч заледве на 1,1 тис. га.

    Про це повідомляє «Голос України».

    Левова частка площ під буряками — у Городенківському районі. Розпочинали копати з ланів ДП «Обрій» (дочірнє підприємство ТзОВ «Шляхбудінвест»), далі техніка перемістилася до СВК імені Шевченка й ПФГ «Поточище».

    Істотне скорочення площ під буряками — у колгоспні часи для цієї культури в краї відводили до 20 тис. га — власне, і пояснюється відсутністю власної переробки. На Івано-Франківщині чи не найвища у країні врожайність цукрових буряків. Та й цукристість — 17,5% — перевищує базисні 16%.

    Директор ДП «Обрій» Василь Боднарчук розповів, що вирощування цукрових буряків найрентабельніше серед інших сільгоспкультур. Але й затратне. Площі потребують кількаразового обробітку, більшої кількості калійних добрив. Плюс додаткові витрати на перевезення зібраного врожаю до сусідньої області. Через це буряки припинили сіяти в одноосібних господарствах.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.