• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Миколаївщині виробники змушені продавати яблука по 2-3 грн/кг
    Опубликовано: 2018-08-20 16:06:12

    Фермери Миколаївщини цього року зберуть гарний врожай яблук. Проти минулорічних 1,5 тис. тонн у 2018 році врожай буде не менше 5-6 тис. тонн, що одразу вплинуло на закупівельні ціни. Сьогодні виробники яблук продають їх по 2-3 грн/кг.

    Про це розказав директор корпорації «Миколаївсадвинпром» кандидат економічних наук Вадим Пилипович, повідомляє udinform.com.

    «У минулому році після травневих заморозків сільгосппідприємства Миколаївщини, які займаються промисловим вирощуванням зерняткових і кісточкових фруктів, втратили до 90% урожаю яблук, вишень, черешень, персиків і абрикосів. На щастя, в цьому році ситуація змінилася. Ми зберемо не менше 5-6 тис. тонн яблук. Зараз роботи тривають повним ходом. Зібрано близько 300 тонн яблук», — розповів Вадим Пилипович.

    Така ситуація одразу вплинула на закупівельні ціні на літні сорти, на що скаржаться садівники.

    Вирощуванням яблук у промислових масштабах  у Миколаївській області займаються лише кілька підприємств. Найбільші з них ТДВ «Зоря Інгулу» Баштанського району, ВАТ «Зелений гай» — Вознесенського і ТОВ «Подгуровское» — Первомайського. Все вирощене йде на внутрішній ринок.

    «Справа в тому, що в порівнянні із західними та центральними регіонами України, ми вирощуємо дуже мало яблук. Там тільки в одній області валовий збір може досягати трьох сотень тисяч тонн і більше. Вони можуть налагоджувати експорт, але і їм важко, так як на ринках України багато імпортних яблук. Вони збивають ціну, і нашим виробникам важко з ними конкурувати», — сказав глава корпорації.

    Нагадаємо, Україна втрачає близько 65% вирощеної продукції через неправильне зберігання.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.