• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ПРОГНОЗ: Виробництво цукру повернеться до середньорічного рівня
    Опубликовано: 2018-08-20 15:04:30

    В 2018/2019 МР році виробництво цукру в світі має повернутися до середньорічного рівня, а Бразилія переключиться на етанол.

    Про це повідомила керівник аналітичної служби ГК «Sucden» (СНД) Марина Сідак, передає  прес-служба «Укрцукор».

    «Світове виробництво цукру знизиться до 182 млн т, оскільки Бразилія, Пакистан і Європейський союз більш ніж компенсують рекордні врожаї в Індії і Таїланді», t говорить експерт.

    Окрім того, аналітик зазначила, що за останній рік експорт цукру з країн Європи значно зріс, але зростання було обмежене поставками більш дешевого цукру з країн Причорномор'я:

    «Після скасування квот восени 2017 року країни ЄС збільшили площі посівів цукрового буряка і в сезоні 2017/18 рр. виробили рекордну кількість цукру. Однак, обсяги експорту європейського цукру, незважаючи на їх значне зростання в звітному періоді, не виправдали очікування ринку через посилення конкуренції з країнами Причорномор'я (Росія і Україна), ринки яких також перебувають в умовах високого виробництва і низьких цін», — прокоментувала Сідак.

    Навіть з урахуваннях всіх ключових факторів, фундаментальна перспектива нового цукрового сезону 2018/19 МР залишається складною.

    Нагадаємо, урожай цукрових буряків цього року буде однозначно меншим за торішній, проте, середня врожайність в центральних і західних областях може наблизитися до позначки в 500 ц/га.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.