• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закупівельні ціни на малину вже нижчі собівартості
    Опубликовано: 2018-07-31 14:06:28

    Паніка серед українських виробників малини та відсутність планування збуту, привели до того, що на даний момент закупівельні ціни переробників на цю ягоду нижче рівня собівартості ягоди.

    Про це Agravery.com розповів Максим Кулік, консультант з експорту компанії FreshBot.

    За його словами, багато дрібних виробники навіть відмовляються від збору ягоди взагалі, аніж продавати нижче умовного мінімуму.

    «Залежно від регіону на переробку пропонують ціни від 9 до 14 грн/кг. Оптовики ж за ягоду в тарі та упаковці хочуть не нижче 25-30 грн/кг. Цінники в супермаркетах країни різні і коливаються в межах 40-60 грн», — повідомив Максим Кулік .

    Він додав, що орієнтиром для експортної складової повинні бути крани Азії, ціни на свіжу ягоду в яких досягають 50 $/кг.

    «У сусідній Європі більш приземлені ціни, але значно приємніше українських і варіюються від €2,5 до €5,5 за кг», — зауважив експерт.

    Як приклад, він навів ціни на свіжу малину в Англії, де ціни дещо нижчі:

    Нагадаємо, з початку сезону ціни на ожину знизились на 60%.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.