• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заборгованість по заробітній платі на підприємствах Луганщини становить 19,3 млн. грн.
    Опубликовано: 2005-09-09 18:09:00
    Стан розрахунків з виплати заробітної плати на промислових підприємствах та виконання графіків ліквідації заборгованості минулих років розглядались сьогодні на засіданні колегії управління промисловості облдержадміністрації. Зазначено, що станом на 1 серпня поточного року, в цілому заборгованість по заробітній платі по підприємствам, підвідомчим управлінню промисловості, становить 19,3 млн. грн., ріст з початку року - на 1,1 млн.грн., або на 6%. За 2004 рік погашено 34% заборгованості із заробітної плати минулих років, залишок заборгованості на 01.01.2005 склав 18,2 млн. грн., з них 14,3 млн. грн., або 78,8% заборгованість підприємств машинобудування, при цьому заборгованість підприємств - банкрутів становить 63,6% від загальної суми заборгованості.
    Сума заборгованості із заробітної плати економічно активних підприємств, підвідомчих управлінню промисловості станом на 1 серпня склала 5,87 млн. грн. та знижена відносно попереднього періоду поточного року на 2,3%, у тому числі борг підприємств машинобудівної галузі від загального боргу - 5,649 млн. грн. або 96,2%.
    Підприємствами-банкрутами на даний період не виплачено заробітної плати на суму 11,569 млн. грн. Найбільш значними з них є борги ДП ВО "Луганський верстатобудівний завод" - 4,2 млн.грн., ВАТ "Сєверодонецький приладобудівний завод" 2,444 млн.грн., ВАТ "Іванівський верстатобудівний завод" - 558,4 тис.грн. Борг підприємств-банкрутів, що ліквідуються, складає 604,6 тис.грн. (ВАТ "Гравікс", ВАТ "Антрацитовський "Кристалл", ВАТ "Краснолуцький механічний завод"). „Поява на них нових інвесторів, розробка та затвердження змін і доповнень до планів санації дозволяє сподіватись на погашення їх заборгованостей в поточному році”, - зазначив начальник управління промисловості облдержадміністрації Олександр Ісаченко. За його словами, загальний ріст боргу із заробітної плати на підприємствах-банкрутах з початку року склав 1,804 млн. грн., або 21,7%.
    Усіма підприємствами-боржниками розроблені графіки погашення заборгованості на 2005 рік. Як зазначив Олександр Ісаченко, в основному підприємства планують погасити борги на протязі поточного року. Однак, деякі у зв’язку з важким фінансовим станом, залишають його на 2006 рік: це ВАТ "Стахановський завод металовиробів", ВАТ "Кіровський завод виробів з металевих порошків", підприємства ДХК "Луганськвуглеремонт", ВАТ "Краснолуцький авторемонтний завод", ВАТ "Завод "Красний Луч", ВАТ "Штеровський завод крепільних виробів". Всього на 1 січня 2006 року по машинобудуванню залишаться борги на суму 2,556 млн.грн., без заборгованості підприємств – банкрутів, що ліквідуються.
    и колегії доручили керівникам підприємств вжити негайних заходів для ліквідації до 1 жовтня поточного року заборгованості по зарплаті минулих років та забезпечити своєчасну виплату поточної заробітної плати. Вони також звернулися до голів наглядових рад акціонерних товариств, керівників приватних підприємств-боржників з вимогою вжити необхідних заходів по дотриманню державних гарантій в сфері оплати праці.
    Урядовий портал
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.