• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українцям потрібно скоротити вживання солодощів
    Опубликовано: 2018-03-11 15:04:01

    Вартість мінімального продуктового кошика для працездатної особи у січні 2018 року склала близько 1423,7 грн, при цьому найдешевший рекомендований раціон МОЗ для дорослої людини на місяць оцінюється приблизно в 1540 грн або 83% від рівня прожиткового мінімуму для працездатної особи.

    Про це повідомляє прес-служба асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

    За даними Держстату, частка витрат на продукти харчування та безалкогольні напої займає за результатами дев’яти місяців 2017 року 50% у загальній структурі витрат. При цьому, середньомісячна фактична вартість харчування однієї особи становила за результатами трьох кварталів 2017 року в середньому 1620 грн на місяць проти 1380 грн у відповідному періоді 2016 року.

    Відбулися і певні зміни у структурі харчування: зокрема в 2017 році у порівнянні з 2016 роком збільшилося споживання фруктів, ягід, горіхів, винограду — на 6%, цукру — на 4%, хліба і хлібних продуктів, м'яса, м'ясопродуктів і сала — на 2% кожного. Скоротилося споживання в домогосподарствах овочів і баштанних — на 8%, молока і молокопродуктів — на 2%.

    Попри ріст споживання окремих груп товарів українці продовжують недоїдати. За рекомендаціями ВОЗ, працездатна особа має на 8% більше споживати молочних продуктів, на 20% більше їсти м’яса (при цьому рекомендується надати перевагу курятині), на 62% варто збільшити вживання фруктів, проте скоротити споживання кондитерських виробів до кілограма на місяць.

     

    Нагадаємо, що за період з 14 по 21 лютого експортна вартість української сої підвищилася в середньому на 5-7 $/мт.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.