• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держпродспоживслужба напрацювала пакет нормативно-правових актів щодо врегулювання ситуації з АЧС
    Опубликовано: 2017-04-17 17:07:17

    Для стабілізації епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней (АЧС) спеціалісти Держпродспоживслужби напрацювали пакет проектів нормативно-правових актів, які дозволять врегулювати та ефективно контролювати ситуацію.

    Про це повідомляє пер-служба Мінагрополітики.

    «Наразі вже розроблено проект законодавчих змін, який передбачає підвищення заходів із біологічної безпеки та збереження тваринництва в Україні. Планується прийняття порядків використання коштів на протиепізоотичні заходи, фінансування заходів, щодо утилізації побічних продуктів тваринного походження. Ці всі документи зараз перебувають на стадії погодження та затвердження», ― повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

    Він пояснив, що йдеться про зміни до чинної інструкції з профілактики та боротьби з АЧС, прийняття інструкції з утримання свиней, урядової постанови про посилення ветеринарно-санітарного контролю під час переміщення тварин та харчових продуктів тваринного походження.

    Крім того, зазначається, що цього року на протиепізоотичні заходи Держпродспоживслужбі збільшили фінансування вдвічі ― з 56 млн грн до 113 млн грн. За розрахунками фахівців, на ці заходи потрібно 360 млн грн для повноцінного фінансування, або 190 млн грн для вирішення критичних потреб.

    Напрацьовані рішення будуть направлені до профільного комітету Верховної Ради України та розглянуті на комітетських слуханнях щодо АЧС 18 квітня.

    Африканська чума свиней: кроки на подолання, відшкодування збитків, біобезпека та недопущення хвороби — це питання буде обговорюватися під час ІХ Міжнародного конгресу «Прибуткове свинарство», який відбудеться 6 червня у ВЦ «АККО Інтернешнл».

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.