• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тритикале може мати рентабельність 150%
    Опубликовано: 2017-04-08 11:02:10

    Вирощування тритикале, за словами науковців і фермерів,  може бути прибутковим агробізнесом, оскільки рентабельність цієї культури іноді сягає 150 %.

    Якщо в гривневому еквіваленті, то це становить 5-6 тис. грн з тони зерна.

    Як говорить науковець Віктор Рябчун, тритикале українські фермери поки недооцінюють. Хоча досліди показали не лише гарні перспективи її використання у харчовій промисловості, а й у виробництві спирту. Як технічна культура вона дає добрий вихід спирту — біоетанолу, який, стверджує учений, більш раціонально виробляти із тритикале, ніж із пшениці та кукурудзи.

    «Урожайність озимого тритикале становить 6-8 т з гектару, при яровому посіві — 4-5 т з гектару. За доброго вологазбепечення і живлення деякі фермери отримують і всі 7 -7,5 т з гектару», — розповідає Віктор Рябчун.

    Зерно тритикале має особливий склад, біохімічний комплекс.

    «Білок — 13-15 %. Клейковина формується переважно першої групи. Вона туга і за рахунок цього дає можливість добрий спекти хліб, покращити якість борошна з пшениці 6 класу, в якого, як правило, клейковина слабка, індекс деформації високий. Оптимізація цього індексу дозволяє одержувати хліб з борошна тритикале як хліб з пшениці третього класу», — зауважив учений.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.